Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-2

Σε ένα εκπληκτικό ματς, βάσει εναλλαγής σκορ αλλά και θεάματος, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο «Έμιρεϊτς Στέντιουμ» του Λονδίνο και η πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου» την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι Καταλανοί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «πάγωσαν» τους γηπεδούχους, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με δύο γκολ στο νωρίς στην επανάληψη, όμως οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα μπόρεσαν και έφεραν το ματς στα ίσια.

Οι δυο ομάδες εξ αρχής είχαν δείξει διάθεση να δικαιολογήσουν τα προγνωστικά, που τις ήθελαν να προσφέρουν άπλετο θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου, όμως το πρώτο ημίχρονο, παρόλο που είχε ρυθμό (και ευκαιρίες), δεν είχε γκολ. Ευτυχώς, δεν ίσχυσε το ίδιο και στο δεύτερο...

Εκεί η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ιμπραΐμοβιτς δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης και ο Σουηδός άσος ξαναχτύπησε στο 59' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, δίνοντας αέρα δυο γκολ στην ομάδα του και φαινομενικά μια εύκολη πρόκριση.

Παρόλα αυτά, οι «κανονιέρηδες» κάθε άλλο παρά είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Βενγκέρ πέρασε στο παιχνίδι τον Γουόλκοτ αντί του Σανιά στο 65', κίνηση που έφερε τα πάνω-κάτω, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άγγλος στράικερ μπήκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με ψυχραιμία πλάσαρε τον Βαλντέζ για το 1-2.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν εξαντλητικά σε κάθε γωνιά τους αγωνιστικού χώρου και ανταμείφθηκαν στο 85' όταν ο Φάμπρεγας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή του Πουγιόλ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να την εκτέλεση ο ίδιος και με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του.

Να σημειωθεί εδώ, πως η Άρσεναλ είχε την ατυχία στο πρώτο μέρος να χάσει λόγω τραυματισμών του Αρσάβιν και Γκαλάς και μαζί δυο πολύτιμες αλλαγές. Στο τέλος είδαν και τον Φάμπρεγας να αποχωρεί με πόνους στο γόνατο, όμως δεν θα τον έχει στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης ούτως η άλλος λόγω καρτών. Αντίθετα, οι «μπλαουγκράνα» δεν θα έχουν φυσικά τον Πουγιόλ.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά (65' Γουόλκοτ), Κλισί, Γκαλάς (44' Ντενίλσον), Βερμάελεν, Ντιαμπί, Σονγκ, Νασρί, Φάμπρεγκας, Αρσάβιν (28' Έμπουε), Μπέντνερ

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι (87' Μιλίτο), Ιμπραΐμοβιτς (78' Ανρί), Πέδρο

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AEKAΡΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ