Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΙΝΤΕΡ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 1-0

Ένα γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο στο 65ο λεπτό με ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής κι αφού άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, ήταν αρκετό για να επικρατήσει η Ιντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-0 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2003.

Οι νερατζούρι ήταν καλύτεροι των Ρώσων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, περιοριζόμενοι σε μια εδαφική υπεροχή. Με το ξεκίνημα της επανάληψης η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε, έκανε αισθητή την παρουσία της με ένα-δύο καλά σουτ και αυτό ήταν ό,τι έπρεπε ώστε να βελτιωθεί και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι Μιλανέζοι πίεσαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ του Στάνκοβιτς και μετά το γκολ του Μιλίτο στο 65' έχασαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ και ουσιαστικά να καθαρίσουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 71' ο Πάντεφ με υπέροχο τρόπο απέφυγε και τον Ακινφέεβ, για να απομακρύνει ο Μπερεζούτσκι με προβολή πάνω στη γραμμή, αποτρέποντας το 2-0. Μεγάλες ευκαιρίες είχε η Ιντερ και στα τελευταί λεπτά με τους Ετό και Καμπιάσο, αλλά και το 1-0 κάνει τη δουλειά του. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι Ρώσοι θα παίξουν στη ρεβάνς χωρίς τους Κράσιτς και Αλντονίν, που συμπλήρωσαν κάρτες...

Οι συνθέσεις

ΙΝΤΕΡ (Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Ετό, Σνάιντερ, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μιλίτο, Ματεράτσι, Σάμουελ, Πάντεφ (90΄+2 Μαρίγκα)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοφ, Σεμπέρας, Αλντονίν (75΄ Ράχιμιτς), Κράσιτς, Χόντα (69΄ Τζαγκόεφ), Μαμάεφ (73΄ Γκονζάλες), Νέσιντ