Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ ΡΟΜΑ 3-2

Ολική ανατροπή από τον Παναθηναϊκό που κέρδισε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο με 3-2 τη Ρόμα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Οι “πράσινοι” που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (29' Βούτσινιτς, 80' πέναλτι Πιζάρο), ισοφάρισαν πρώτα σε 1-1 με τον Σαλπιγγίδη (66') και έφεραν τα πάνω κάτω στο τέλος με Χριστοδουλόπουλο (84') και Σισέ (89'). Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί την άλλη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο “Ολίμπικο” της Ρώμης.

Το 1-1 από τον Σαλπιγγίδη Το 1-1 από τον Σαλπιγγίδη
Η αποψινή ήταν η πρώτη ήττα της Ρόμα ύστερα από 20 ματς και συγκεκριμένα από τις 28 Οκτωβρίου 2009. Η ιταλική ομάδα που προερχόταν από 13 διαδοχικές νίκες αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στο 29'με καταπληκτικό γκολ του Βούτσινιτς που έκανε ένα άπιαστο ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της περιοχής. Γκολ που αποδιοργάνωσε τους “πράσινους” που στο ξεκίνημα του αγώνα (2') έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κατσουράνη, αλλά στη συνέχεια η ιταλική ομάδα ισορρόπησε το ματς, προειδοποίησε με τον Ρίισε (δοκάρι στο 14') και προηγήθηκε στο 29'. Πάντως δυο λεπτά πριν το 0-1 ο Ζούλιο Σέρζιο πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Νίνη.

Ήταν μάλλον ατυχής η έμπνευση του Νίκου Νιόπλια να προτιμήσει τον Νίνη αντί του Σαλπιγγίδη στο 4-3-3 του Παναθηναϊκού, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον Σιμάο. Η ελληνική ομάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την κεφαλιά άουτ του Σισέ στο 44'.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, άρχισε να πιέζει, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Ιταλών. Ο Νιόπλιας έριξε στο 65’ αντί του Κατσουράνη τον Σαλπιγγίδη που πήγε δεξιά και ο Νίνης ήρθε προς τον άξονα. Ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής επιθετικός από την κεφαλιά πάσα του Σιμάο ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ. Ο Ρανιέρι «απάντησε» άμεσα ρίχνοντας Μενέζ και Τσέρτσι στο γήπεδο αντί των Βούτσινιτς και Ταντέι, με τον Ζούλιο Μπαπτίστα να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης. Έτσι η Ρόμα ξαναβγήκε στην επίθεση, έχασε ευκαιρία με τον Μενέζ στο 76' και πέτυχε με πέναλτι του Πιζάρο στο 80' το 1-2. Πέναλτι που κέρδισε ο Τσέρτσι σε ανατροπή από τον Σπυρόπουλο.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ονειρεμένα για τον Παναθηναϊκό που με τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε ένα χαμένο ματς. Στο 84' ισοφάρισε με γυριστό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς και στο 89' από την σέντρα του Σαλπιγγίδη με άπιαστη κεφαλιά ο Σισέ έκανε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να παραληρούν! Να σημειωθεί ότι ειδικά για τον Σίσε ήρθε στο ΟΑΚΑ, ο Μανκόφσκι, συνεργάτης του προπονητή της Εθνικής Γαλλίας Ντομενέκ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον μπορεί να παίξει και για την ισοπαλία την άλλη Πέμπτη στη Ρώμη για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

ΣΚΟΡΕΡ: 66’ Σαλπιγγίδης, 84’ Χριστοδουλόπουλος, 89' Σισέ - 29’ Βούτσινιτς, 80’ πεν. Πιζάρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκόμινα (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάο, Σαλπιγγίδης, Σισέ, Χριστοδουλόπουλος - Πιζάρο, Ταντέι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν.Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (65’ Σαλπιγγίδης), Νίνης (83’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (85’ Μαρίνος), Σισέ.
ΡΟΜΑ (Κλ.Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39’ Ντόνι), Μότα, Ρίισε, Ζουάν, Μπουρντίσο, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Ταντέι (75’ Τσέρτσι), Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70’ Μενέζ).