Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΠΡΟΗΜΗΤΕΛΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γ. 2-1

Η Μπάγερν με μεγάλη ανατροπή νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μόναχο και έχει το ελαφρύ προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού στο "Ολντ Τράφορντ".

Ο Ρούνεϊ έδωσε προβάδισμα στους Άγγλους, αλλά από κόντρα στο σώμα του έπειτα από φάουλ του Ριμπερί ισοφαρίστηκε η ομάδα του, ενώ η Μπάγερν ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή στο 92' με τον Όλιτς.

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γ. 2-1

Σκόρερ: 77' Ριμπερί, 92' Όλιτς / 2' Ρούνεϊ
Γήπεδο: "Αλιάνζ Αρίνα", Μόναχο
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γκολ στο Μόναχο, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Γουέιν Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ για τους "κόκκινους διάβολους".

Ο Νάνι κέρδισε φάουλ από τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις δεξιά της περιοχής, ο Πορτογάλος το εκτέλεσε και ο Αργεντινός έπεσε στην περιοχή χάνοντας το μαρκάρισμα του Ρούνεϊ.

Ο Άγγλος έτσι βρέθηκε ολομόναχος μπροστά στο τέρμα και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουτ, σκοράρoντας για τρίτο σερί ματς στο Champions League.

O Νάνι είχε τις επόμενες δύο καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Στο 16' έκανε το "ένα-δύο" με τον Ντάρεν Φλέτσερ και σούταρε για να περάσει η μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 22' έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά και η μπάλα χτύπησε στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού.

Η πρώτη φορά που απείλησε η Μπάγερν ήταν στο 21' με ένα αριστερό σουτ του Φρανκ Ριμπερί, το οποίο μπλόκαρε ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Μεγαλύτερη πάντως ευκαιρία ήταν αυτή του 27' όταν ο Χαμίτ Αλτιντόπ έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ίβιτσα Όλιτς, στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να την βρει για να την στείλει στα δίχτυα.

Ο Ρούνεϊ αφού είχε σουτ στο 30' που μπλόκαρε ο Μπουτ, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 39', καθώς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γερμανό γκολκίπερ, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο του λεπτό απείλησαν με τον Όλιτς, αλλά το κοντινό του διαγώνιο πλασέ απέκρουσε ο Φαν Ντερ Σαρ.

Μέσα σε έξι λεπτά ο Ολλανδός πορτιέρο σταμάτησε τρία σουτ, στο 51' του Τόμας Μίλερ, στο 55' του Χαμίτ Αλτιντόπ (εντυπωσιακή προσπάθεια με ντρίπλες ο Τούρκος) και στο 56' του Φαν Μπόμελ.

Στο 72' ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε νέο σουτ του Όλιτς από "τακουνάκι" του Τόμας Μίλερ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 77', όταν οι Βαυαροί έφτασαν στην ισοφάριση.

Ο Φρανκ Ριμπερί εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Ρούνεϊ που ήταν στην άκρη του τείχους, αλλαξε πορεία και κατέλληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 83' ο Βίντιτς είχε δοκάρι με κεφαλιά, στο 91' ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινό σουτ του Μάριο Γκόμεζ, αλλά στο 92' ο Ίβιτσα Όλιτς έκλεψε την μπάλα από τον Εβρά μέσα στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμιτσέλις, Μπάντστουρμπερ, Φαν Μπόμελ, Πράνιτς (89' Τίμοστσουκ), Χαμίτ Αλτιντόπ (86' Κλόζε), Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (73' Μάριο Γκόμεζ), Όλιτς.
ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν Ντερ Σαρ, Γκάρι Νέβιλ, Ρίο Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ (73' Βαλένσια), Φλέτσερ, Σκόουλς, Νάνι (82' Γκιγκς), Παρκ (70' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ.