Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΥΩΝ, ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΜΙΛΑΝ

Θα μιλήσουν οι έδρες… Παίξε με τις καλύτερες αποδόσεις, παίξε με ασφάλεια στο θρύλο του στοιχήματος. Μπες στο William Hill και πάρε 100€ BONUS!

Το ρόλο των φαβορί καλούνται να επιβεβαιώσουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες υποδέχονται τη Λιόν και τη Μίλαν στους επαναληπτικούς της φάσης των «16» του Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης – Λιόν (0-1) / ΝΕΤ, 21:45

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του ματς στο «Ζερλάν». Οι «μερένχες», που δεν έχουν πάει στα προημιτελικά της διοργάνωσης από το 2004, θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να προκριθούν στους «8» του θεσμού. Άλλωστε, ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και οι Μαδριλένοι δεν θέλουν να απουσιάσουν στις 22 Μαΐου από το μεγάλο ραντεβού. Οι Ισπανοί προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Σεβίλλης με σκορ 3-2, αποτέλεσμα που τους έφερε στην κορυφή της Primera Division.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπενζεμά, Ντρέντε και Πέπε, καθώς και τους τιμωρημένους Τσάμπι Αλόνσο και Μαρσέλο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον Μισέλ Μπάστος που ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό τραυματισμό.

Αυτή θα είναι η έκτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Τη σεζόν 2005/06 είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων, με τη Λιόν να νικά 3-0 στο «Ζερλάν» και να παίρνει ισοπαλία 1-1 στο «Μπερναμπέου», ενώ τον επόμενο χρόνο, στην ίδια φάση, οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει στην έδρα τους με 2-0 και απέσπασαν 2-2 στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ μετρά τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς σε διπλά παιχνίδια απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ στις 31 περιπτώσεις που είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι, κατάφερε να προκριθεί 20 φορές. Η Λιόν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί το προβάδισμά της από τον πρώτο αγώνα 10 φορές σε 11 περιπτώσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια αποκλείστηκε στη φάση των «16».

Στο όριο των καρτών βρίσκονται για τη Ρεάλ οι Αρμπελόα, Κασίγιας και Λασανά Ντιαρά, ενώ για τη Λιονέ οι Γκοβού, Λισάντρο Λόπες και Πιάνιτς. Διαιτητής του ματς είναι ο Ιταλός, Νικόλα Ριτσόλι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν (3-2) / Novasports 1, 21:45

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League θέλει να σφραγίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε νικήσει τη Μίλαν με σκορ 3-2 στο «Σαν Σίρο». Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην κορυφή της Premier League, ύστερα από τη νίκη επί της Γουλβς. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Κάρικ και τους τραυματίες Μπράουν, Άντερσον, Γκιγκς, Ο’ Σέι και Μάικλ Όουεν, ενώ παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Γουέιν Ρούνεϊ.

Με επιθετικούς προσανατολισμούς προτίθεται να παρατάξει ο Λεονάρντο τους «ροσονέρι» στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ιταλοί έχουν πάρει μία φορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας χάσει στο πρώτο ματς μέσα στην έδρα τους. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιήσει τους Πάτο και Ζέεντορφ, ενώ άφησε εκτός αποστολής τους Μάσιμο Όντο και Κάχα Καλάντζε.

Η Μίλαν έχει καταφέρει να χαμογελάσει στις τέσσερις τελευταίες διπλές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αλλά μόνο μία φορά έχει αποφύγει την ήττα επί αγγλικού εδάφους: στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1958 (1-2, 4-0) και το 1969 (2-0, 0-1), στη φάση των «16» του Champions League τη σεζόν 2004/05 (1-0, 0-1) και στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2006/07 (2-3, 3-0). Η Μαν. Γιουνάιτεντ μετρά πέντε σερί νίκες απέναντι σε ιταλικές ομάδες στο «Ολντ Τράφορντ» από το 2005 (συνολικά 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες), όταν και είχαν ηττηθεί από τους «ροσονέρι», ενώ έχει προκριθεί και στις 12 περιπτώσεις που είχε νικήσει εκτός έδρας στο πρώτο ματς. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος από το 1995 έως το 2003 πραγματοποίησε 394 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, αφού επιστρέφει στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ως αντίπαλος.

Στο όριο των καρτών βρίσκεται για τη Γιουνάιτεντ ο Βίντιτς, ενώ για τη Μίλαν οι Ροναλντίνιο και ο Αμπάτε. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ελβετός Μάσιμο Μπουσάκα.

Τετάρτη 10/3

Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν (0-1)-ΝΕΤ, 21:45
Μαν. Γιουνάιτεντ-Μίλαν (3-2)-Novasports 1, 21:45

Τρίτη 16/3

Σεβίλλη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)
Τσέλσι-Ίντερ (1-2)

Τετάρτη 17/3

Μπαρτσελόνα-Στουτγκάρδη (1-1)
Μπορντό-Ολυμπιακός (1-0)