Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

champions league 9-3-10

Αρσεναλ – Πόρτo (21:45GR)

Εχοντας στις αποσκευές της το 2-1 υπέρ της από το πρώτο παιχνίδι ταξιδεύει στο Λονδίνο η Πόρτο για τον επαναληπτικό αγώνα με την Αρσεναλ. Η προηγούμενη επίσκεψή τους στο Emirates έχει μείνει... αξέχαστη στους δράκους, όχι όμως με θετικό τρόπο. Ο πορτογαλικός σύλλογος είχε γνωρίσει την πιο βαριά εκτός έδρας ήττα του με 0-4 στο γήπεδο των κανονιέρηδων στη φάση των ομίλων της περασμένης σεζόν.

Επιπλέον, η Πόρτο είχε φύγει από την Αγγλία χωρίς βαθμό και στις 12 προηγούμενες αναμετρήσεις της με συλλόγους της Premier League.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ελπίζει σε ανάλογο αποτέλεσμα, ή έστω το κατάλληλο, που θα της εξασφαλίσει την είσοδό της στους 8 του θεσμού. Ούτε, όμως, και η Αρσεναλ έχει την ιστορία με το μέρος της, καθώς μία φορά στις προηγούμενες εννέα αναμετρήσεις της σε διοργάνωση της UEFA κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα.

Ο αλσατός τεχνικός μετράει πολλές απουσίες. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Γκιμπς, Ντζούρου, Βαν Πέρσι, Γκαλάς, Ράμσεϊ αλλά και τον αρχηγό τους Σεσκ Φάμπρεγκας. "Υπάρχει πάντα κάτι νέο στο παιχνίδι μας. Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία. Είμαστε αισιόδοξοι και βρισκόμαστε σε καλή φόρμα, οπότε πάμε να το πάρουμε", ήταν τα λόγια του Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου.

Φαρίας και Φερνάντο δεν θα είναι στη διάθεση του Χεσουάλδο Φερέιρα, που δήλωσε: "Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, καθώς όπως φαίνεται το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πέρυσι, φτάσαμε στα ημιτελικά και θέλουμε να το κάνουμε ξανά. Μπορεί η Πόρτο να μην έχει νικήσει στην Αγγλία στο παρελθόν, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά".

Φιορεντίνα – Μπάγερν Μονάχου (21:45GR)

Μετά το... επεισοδιακό τέλος του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στο Αλιάντζ Αρίνα, Φιορεντίνα και Μπάγερν Μονάχου παίρνουν θέσεις μέσα στο γήπεδο για τον δεύτερο γύρο. Οι βιόλα δεν έχουν... χωνέψει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο έχασαν στο Μόναχο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Τομ Χένινγκ Οβρεμπο, να μην ακυρώνει το γκολ του Κλόζε στο 89’, παρόλο που ο γερμανός επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του Σέζαρε Πραντέλι θέλει να σπάσει την... κατάρα των τελευταίων 40 ετών και να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1970. Παράλληλα, η Φιορεντίνα μετράει μόνο νίκες στο Αρτέμιο Φράνκι στο Champions League της φετινής σεζόν.

Οι βαυαροί, από την πλευρά τους, θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το προβάδισμά που τους δίνει το 2-1 του πρώτου αγώνα και να διεκδικήσουν τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στους 8 του θεσμού. Το τελευταίο ταξίδι της Μπάγερν στην Ιταλία ξυπνάει ευχάριστες μνήμες, καθώς είχε επιβληθεί με 4-0 της Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αποτέλεσμα, που της εξασφάλισε την πρόκριση στους 16.

Η Φιορεντίνα είχε φιλοξενήσει ξανά την ομάδα του Μονάχου για τη φάση των ομίλων της περασμένης σεζόν, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Ο Πραντέλι δεν υπολογίζει στον τραυματία Γκαμπερίνι και στους τιμωρημένους Γκόμπι και Μούτου. "Οφείλουμε να χαρούμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μείνει στην ιστορία του συλλόγου. Ο ενθουσιασμός θα είναι το κλειδί για να περάσουμε", δήλωσε ο προπονητής των βιόλα.

Στο Μόναχο έμειναν Ντεμικέλις και Κοντέντο, που είναι τραυματίες, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Φρανκ Ριμπερί. Στη συνέντευξή Τύπου ο Φαν Γκάαλ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσεχή αντίπαλο: "Είναι δύσκολο να πούμε γιατί η Φιορεντίνα δεν είναι τόσο καλή στο πρωτάθλημα, όσο είναι στο Champions League. Ελπίζω να τα πάμε καλά, αν και ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση".